Динамічні зусилля в канатах двохкінцевого підйомника - Osypova, T; Khoroshylov О; Pysartsov О (Машинобудування, 2019)
Проведено аналіз літературних джерел по вивченню динамічних процесів в канатах шахтних підйомників з розрізним барабаном і різними посадочними пристроями. Наведено еквівалентні динамічні схеми підйомної установки з урахуванням прикладання зовнішнього моменту до барабану і математичний опис динамічних процесів коливального характеру в канатах підйомника. Отримано математичний опис динамічних процесів коливального характеру в канатах ддвохкінцевої підйомної установки при силових перехідних процесах у вигляді аналітичного диференціального рівняння. Визначено коефіцієнти запасів міцності каната з урахуванням динамічних навантажень.