Забезпечення якості складання з’єднань паливної апаратури в умовах серійного виробництва шляхом комплектування з ранжуванням розмірів - Kupriyanov, A (Машинобудування, 2019)
У зв’язку зі зниженням серійності виробництва України використання методів селективного комплектування при складанні виробів паливної апаратури нетехнологічно. Автором пропонується метод комплектування з ранжируванням, який забезпечує необхідну точність при повному збирання партії деталей. Положення нового методу комплектування випробувані на прикладі паливної апаратури, виробленої Харківським тракторним заводом. У дослідженні були задіяні три деталі, що утворюють два з'єднання: корпус, золотник і втулка. Дослідження проводилися в цехових умовах. Було проведено порівняння точності комплектування та незавершеного виробництва при селективному комплектуванні і комплектуванні з ранжируванням. Використання комплектування з ранжируванням дозволяє для партій в 5 - 15 деталей досягти необхідної точності комплектування при легко здійсненних вимогах до точності виготовлення. Запропонований метод організації виробництва рекомендується до впровадження на підприємствах, зайнятих випуском паливної апаратури.