Выбор способа и разработка технологии восстановления деталей автотракторной техники - Deryabkina, E.; Oger, V. (Машинобудування, 2019)
Встановлено, що ресурс відремонтованої техніки в умовах реальної експлуатації становить не більше 50% у порівнянні з новою, швидкість зношування деталей після ремонту зростає в 1,8 рази, що зумовлено більш низьким рівнем якості відремонтованих деталей в порівнянні з новими. Аналіз літератури показав, що найбільш доступним і широко використовуваним способом в практиці машинобудівних і сільськогосподарських підприємств різного масштабу є газополуменеве напилювання, яке серед методів газотермічного напилення покриттів є найпростішим і низьковартісним. Встановлено, що перспективним способом підготовки поверхні під напилення, є механічна обробка щітковим інструментом. Розроблено технологічний процес відновлення і зміцнення. зношених циліндричних поверхонь деталей газополуменевим напиленням, на основі якої виготовлені ремонтні деталі і виконані виробничі випробування. Досягнуто підвищення зносостійкості в 1,35-1,37 рази у порівнянніз деталями, виготовленими за традиційною технологією.