Особливості розрахунку активного опору навантаження індукторів, призначених для розбирання з’єднань з натягом - Romanov, S (Машинобудування, 2019)
Об’єктами нагріву в індукторі при тепловій розбиранні найчастіше є деталі що охоплюють, які мають форму циліндра з центральним посадковим отвором (втулки, ролики, кільця, напівмуфти, шестерні, бандажі тощо). Основна задача при проектуванні індуктора - забезпечити якісний нагрів до заданої температури посадкової поверхні, що має, як правило, циліндричну форму. Електричні параметри індукторів, призначених для теплового розбирання з’єднань з натягом, великою мірою залежать від активного опору навантаження. Величина цього опору багато в чому визначається конструктивними особливостями об’єктів, що нагріваються. На основі аналізу основних способів розрахунку характеристик електричних машин, запропонована методика, що зважає на специфіку індукційного устаткування. Порівняння результатів розрахунку з експериментальними дослідженнями показало, що запропонована методика розрахунку застосовна для різних способів замикання магнітної системи індуктора.