КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ФРОНТАЛЬНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ - Kyrychenko , I.; Musaiev , Z.; Voronovsky, D. (Машинобудування, 2023)
В статті представлені результати комп’ютерного моделювання навантажувачів середнього класу з шарнірними рамами, а також малогабаритних навантажувачів з бортовим механізмом повороту. Використання модульних технологій віртуального проєктування технічних об’єктів, а також модульного формування програмних засобів в середовищах Autodesk Inventor та Ansys дозволяє суттєво прискорити процес створення нових машин та їх віртуальних випробувань з метою оптимізації конструктивного виконання. Запропоновано впровадження віртуальніих лабораторій для проведення науково-дослідницьких і проєктних робіт в машинобудівній царині. Представлені результати роботи викладачів і студентів механічного факультету ХНАДУ зі створення таких лабораторій і деяких результатів віртуальних досліджень на прикладі фронтальних навантажувачів.