НОВИЙ ПІДХІД ДО КОНСТРУЮВАННЯ ШАХТНИХ БАРАБАНІВ - Fidrovska, N; Liesovytskyi, K; Chernyshenko, A (Машинобудування, 2019)
В статті розглянуто проблеми шахтних барабанів, а саме скоректований підхід до обґрунтування їх конструкції, запропоновано шляхи покращення їх експлуатаційних якостей. Практика конструювання шахтних барабанів базується на введенні додаткових елементів жорсткості, таких як ребра, кільця і косинки. Це значно збільшує вагу і складність виготовлення барабана, а також приводе до появлення місцевих напружень в місцях приварки. Це дуже ускладнює роботу конструкції. Проведені розрахунки міцності лобовини барабана за спрощеною і уточненою методиками показали, що міцність лобовини повністю забезпечена і необхідності встановлення додаткових конструкцій у вигляді косинок не має сенсу.