Економічні механізми інтенсифікації виробництва при обробці отворів осьовим інструментом - Gordeev, A (Машинобудування, 2019)
Метою роботи є підвищення інтенсифікації виробництва за рахунок розробки нормативного документа призначення режимів свердління за критерієм теплового балансу в зоні різання. Аналіз механізму відхилення поперечного профілю отвори показав, що його усунення нерозривно пов'язане з контролем і регулюванням температурних деформацій інструменту і деталі в зоні різання, а, отже, з контролем температурного стану в зоні різання. Технічні рішення проблеми мають на увазі розробку прогресивних конструкцій осьового інструменту, обробка яким з використанням традиційних схем і режимів обробки дозволить підвищити якість поперечного профілю отвору. Отримані в роботі теоретичні положення лягли в основу розробки стандарту підприємства «Призначення режимів різання при обробці отворів комбінованим осьовим інструментом».