ВИЗНАЧЕННЯ ЗУСИЛЬ В ЕЛЕМЕНТАХ КАНАТА ПРИ НАВИВЦІ ЙОГО НА БАРАБАН - Fidrovska, N; Lomakin, A; Sadlovska, T (Машинобудування, 2019)
В статті розглянута задача визначення зусиль, які виникають в елементах канату при навивці канату на барабан. Розглянуто розподілення зусиль в елементах канату, який навито на барабан. Запропоновано новий розрахунок, який базується на класичній теорії, а саме на системі рівнянь Кірхгофа. Наведено графічне відображення зусиль та сил, які діють на зігнутий на барабані канат. Введено в розрахункові формули додаткового коефіцієнтуγ, який залежить від типу канату.