ВИЗНАЧЕННЯ НАПРУЖЕНЬ В ЗОНІ СПОЛУЧЕННЯ ЛОБОВИНИ І ОБИЧАЙКИ ШАХТНОГО БАРАБАНА - Fidrovskaya, N; Lеsоvitsky, K (Машинобудування, 2019)
В статті розглянуті проблеми напруженого стану сполучення лобовини і обичайки шахтного барабана. Це місце являється найбільш уразливим з точки зору концентрації місцевих напружень. В шахтних барабанах, як правило, лобовини підкріплені ребрами жорсткості, які вварені по всьому периметру лобовини. При роботі барабану в місцях сполучення виникають значні моменти згину і поперечні сили. Розрахунки шахтних барабанів не враховують місцеві напруження, які мають місце біля приварки елементів жорсткості. Використовуючи умову сумісності деформації ми визначили напруження згину в сполученні лобовини і обичайки. Це дозволяє дати правильну оцінку конструкції шахтного барабану.