Експериментальні дослідження технологій збирання та розбирання складнопрофільних з’єднань - Reznichenko, M (Машинобудування, 2019)
У статті розглянуті питання експериментальних досліджень сложнопрофільних деталі при складанні з’єднання із застосуванням індукційного нагріву. Показано, що такі деталі мають комплексний характер тепловіддачі і теплопередачі і вимагають спеціалізованої програми розрахунку. З огляду на складність теоретичних розрахунків і накладаються допущення при розробці теорії розрахунку можливо появи відхилень з практичними даними. Встановлено, що локальний індукційний нагрів викликає в центрі колеса поява пластичних деформацій в дискової частини, тому слід суворо витримувати режим технологічного процесу нагрівання. В результаті проведення експерименту виявлено гарний збіг експериментальних і теоретичних даних як за температурними режимами, так і виникають механічних напруг.