РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИ ІНДУКЦІЙНО-ТЕПЛОВОМУ СКЛАДАННІ НЕРУХОМИХ З’ЄДНАНЬ - Reznichenko, M (Машинобудування, 2019)
У статті розглянуті питання формування нерухомих з’єднань з використанням індукційного нагріву. Як відомо, спосіб збирання таких з’єднань з попереднім нагріванням знижує трудомісткість і підвищує міцність з’єднання в 2-2,5 рази, що не менш важливо, особливо для відповідальних з’єднань. З огляду на складне становище з енергоресурсами, в статті, надано рекомендації щодо використання технологій індукційного нагріву в залежності від натягу і зовнішнього діаметра деталі, що охоплює, побудована номограма, що враховує температуру і контактний тиск. Розроблено методику інформаційного супроводу технології індукційного нагріву деталей під складання, що дозволяє значно знизити температуру деталі, що охоплює і контактні тиски в поєднанні.