Оптимізація оперативного планування міжміських автомобільних вантажних перевезень - Podoliak, O.; Kramarenko, Yu. (Машинобудування, 2019)
Сучасні вимоги до організації процесу перевезень та їх якості на автомобільному транспорті диктують необхідність застосування нових організаційних і технологічних рішень у плануванні перевезень з використанням програмно-цільових і логістичних принципів. Існуюча організація системи оперативного планування не завжди відповідає реальним потребам учасників процесу вантажних автомобільних перевезень. Основним недоліком на сьогоднішній день є те, що методологічна база сегментована і описує окремі етапи процесу планування перевезень. Незважаючи на те, що останні роки ведеться активна розробка і впровадження на автотранспортні підприємства програм автоматизованого документообігу та планування роботи автомобілів, в даний час не існує методики, що забезпечує комплексне планування і рішення завдань процесу міжміських вантажних перевезень. Метою стала адаптація існуючого методологічного забезпечення визначення техніко-експлуатаційних показників до оперативного планування роботи автомобілів на міжміських маршрутах.