Енергоефективність технологічних процесів пресових з'єднань - Reznichenko, N. (Машинобудування, 2019)
У статті показано, що складання-розбирання з використанням пресового обладнання енергоємна, може викликати пошкодження деталей з’єднання. Технології використовують нагрівання мають переваги перед іншими технологіями і дозволяють значно підвищити міцність з’єднання без підвищення вимог до точності механічної обробки. Показано, що енергозбереження залежить від виду використовуваної енергії і її додатку до нагріваємої деталі. У статті визначено, що в даний час одним з енергоекономічних є індукційний нагрів. Використання индукционно-теплового методу нагріву дозволяє виключити дороге устаткування, забезпечити високу міцність виробу, а створення раціональної форми деталей дозволить знизити енергоємність, забезпечивши екологічну чистоту технологічного процесу.