Особливості математичного моделювання індукційного нагріву деталей для теплового складання і розбирання з’єднань. - Romanov, S. (Машинобудування, 2019)
Одним з найбільш поширених способів складання і розбирання з’єднань з натягом є тепловий спосіб з індукційним впливом. Щоб роз'єднати елементи з'єднання з використанням індукційного нагріву, необхідно такий термічний вплив на охоплюючу деталь, щоб вона нагрівалася швидше, ніж охоплювана. Це вимагає узгодження інтенсивності нагріву зі швидкістю поширення тепла в матеріалі і теплопередачею між деталями. Оскільки пресові з’єднання мають значні відмінності, як за формою деталей, так і за місцем їх розташування в машині, то створення математичної моделі індукційного нагріву, що враховує характеристику деталей і з’єднань, а так само параметри електромагнітного поля, в значній мірі дозволяє скоротити експериментальну частину процесу проектування, а також підвищити якість одержуваних виробів. У роботи розглянуті аспекти та надано рекомендації щодо математичного моделювання теплових і електричних процесів, що відбуваються при індукційному нагріванні.