Дослідження впливу температурних розширень матеріалу на якість з’єднання виробу в умовах термовпливу - Cherkashina, O.; Trishch, G. (Машинобудування, 2019)
У статті представлено експериментальні дослідження впливу температури нагріву в зоні контакту поверхні деталей при скріпленні багатоелементного з’єднання. В основу досліджень увійшло визначення правомірності запропонованого вдосконаленого нормативного забезпечення розрахунку складальних розмірних ланцюгів для отримання багатоелементного з’єднання із заданими параметрами в умовах термовпливу. В роботі виконано розрахунок складального розмірного ланцюга багатоелементного з’єднання імовірнісним способом без урахування впливу температурних розширень матеріалу і з урахуванням впливу температурних розширень матеріалу. Представлені результати величини замикаючої ланки з урахуванням впливу температурних розширень матеріалу при виконанні складальних операцій ротора питомого насоса в умовах термовпливу