Аналіз пуску стрічкового конвеєра із використанням частотно-керованого привода - Romasevych, Yu (Машинобудування, 2019)
На основі моделі руху стрічкового конвеєра проведено дослідження впливу налаштувань сучасних частотно-керованих приводів на характеристики протягом пуску конвеєра. Механічна частина математичної моделі описує рух багатьох зведених мас та моментів інерції конвеєра. У розрахунках використана динамічна механічна характеристика асинхронного електродвигуна стрічкового конвеєра. Всі результати, які отримані у роботі, були знайдені шляхом чисельного інтегрування системи нелінійних диференціальних рівнянь. Проведено серію розрахункових експериментів, в яких незалежними факторами виступали характеристика та тривалість наростання частоти напруги живлення приводного двигуна. Оцінка пуску конвеєра виконувалась за допомогою комплексу показників: середньоквадратичного значення та кратності максимальних значень динамічних і енергетичних характеристик. У роботі на основі виконаного порівняльного аналізу встановлено раціональні налаштування частотно-керованих приводів конвеєрів, які забезпечують значне зниження небажаних показників при його пуску. Наведено напрямки подальших досліджень.