Типізація конструкції індуктора - Reznichenko, M; Pletnev, D (Машинобудування, 2019)
У статті розглянуто питання створення індукційних нагрівачів забезпечують збірку розбирання з’єднань з натягом при одночасному енергозбереженні та забезпеченні державної програми з підвищення екологічності технологічних процесів. Певною мірою рішенням задачі створення різної потужності, є правильний вибір типу і форми індуктора, форми та кількості магнітопровідних конфігураторів електромагнітного поля, управління режимом нагріву шляхом регулювання потужності і періодичності включення індуктора (індукторів), зміною частоти струму. Другим напрямом створення типових конструкцій нагрівальних систем, є аналіз і систематизація технологічних рішень, проектування оптимального для даних виробничих умов процесу виготовлення деталей, розробка типових технологічних схем збирання та розбирання багатоелементних складальних одиниць, що враховують спосіб базування, послідовність і напрями руху деталі, наявність силового впливу.