ДОСЛІДЖЕННЯ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ В РІЗАЛЬНОМУ КЛИНІ ДИСКОВОЇ ФРЕЗИ ПРИ РІЗАННІ МЕТОДОМ СКІНЧЕННИХ ЕЛЕМЕНТІВ - Kondratyuk, О; Skorkin, A (Машинобудування, 2019)
З розвитком комп’ютерних програм і технологій, обчислювальної техніки, багато інженерних проблем вирішується чисельними методами за допомогою комп’ютерних програм, включаючи визначення розподілу температури і внутрішнього напруження в різальному клині при різанні. В даний час найбільш широко використовуваний чисельний метод дослідження – це метод скінченних елементів. У даній роботі досліджено напружено-деформований стан (НДС) в різальному клині в процесі різання дискового фрезою з використанням методу скінченних елементів (МСЕ). На програмному забезпеченні ANSYS моделювалися навантаження зубів дискової фрези зовнішніми навантаженнями при різних оброблюваних і інструментальних матеріалах, умовах різання і геометричних параметрів інструмента. Розраховані деформації, розподіл внутрішніх напружень і температури в різальному клині, за якими оцінювалася міцність різального інструмента.