Про формування швів при зварюванні з підвищеною швидкістю - Sitnikov, B; Marshuba, V (Машинобудування, 2019)
Метою цієї роботи є визначення напрямків досліджень по встановленню можливості підвищення якості формування зварювальних швів з підвищеною швидкістю формування тіла шва. У статті питання вирішується шляхом відхилення зварювальної дуги кутом вперед, поперечним магнітним полем. Додаткове магнітне поле в зоні зварювання генерують, пропускаючи частину зварювального струму по присадочному дроті. Дріт подається в зварювальну ванну позаду дуги паралельно електроду в площині стику, що зварюється, в напрямку, протилежному току дуги. Проведений аналіз вітчизняних і зарубіжних літературних джерел з даної теми показав, що сучасний підхід до визначення впливу на підвищення якості формування зварювальних швів з підвищеною швидкістю формування тіла шва, за рахунок додаткового поперечного магнітного поля є актуальним в даний час і недостатньо вивчений. Наведено відомості про формування тіла шва при швидкісний зварюванні вольфрамовим електродом з присадочним дротом, які можуть бути використані для підвищення продуктивності зварювальних робіт.