МЕТОДИКА ОПТИМІЗАЦІЇ РЕЖИМІВ ПУСКУ КОВШОВОГО ЕЛЕВАТОРА ЗА КРИТЕРІЄМ СЕРЕДНЬОКВАДРАТИЧНОГО ЗУСИЛЛЯ В ТЯГОВОМУ ОРГАНІ - Loveikin, V; Tkachuk, L (Машинобудування, 2019)
Побудовано динамічну модель режиму руху ковшового елеватора у вигляді голономної механічної системи з п’ятьма ступенями вільності. На основі побудованої динамічної моделі створено математичну модель для оптимізації режиму руху ковшового елеватора. Розроблена методика оптимізації режиму руху, яка проілюстрована на прикладі використання в якості критерію оптимізації середньоквадратичного значення зусилля в тяговому органі при збіганні з натяжного барабана. За допомогою розробленої математичної моделі отримані залежності кінематичних характеристик ланок з врахуванням оптимального режиму руху, на основі яких розраховано показники середньоквадратичних та максимальних значень кінематичних і силових характеристик тягового органу. Проаналізовано результати оптимального та реального режимів руху ковшового елеватора за критерієм середньоквадратичного зусилля в тяговому органі.