К ВОПРОСУ АВТОМАТИЗИРОВАННОГО ПРОЕКТИРОВАНИЯ ПЕРЕНАЛАЖИВАЕМОЙ ТЕХНОЛОГИЧЕСКОЙ ОСНАСТКИ ДЛЯ ЛИСТОВОЙ ШТАМПОВКИ И ПРЕССОВАНИЯ - Agarkov, V; Yasko, S; Frolov, E; Deryabkina, E (Машинобудування, 2019)
Розглянуто методологію автоматизованого проектування переналагоджуваної технологічної оснастки для листового штампування й пресування (переналагоджувані штампи і прес-форми для термопласт-автоматів і ливарних машин) на прикладі розробленого технологічного процесу виготовлення виливки корпусної деталі з використанням наскрізного комп'ютерного проектування на основі CAD / CAM систем проаналізовано досвід по проектування і виготовлення технологічного оснащення, зокрема переналагоджуваних штампів і прес-форм. Порівняння базового і спроектованого варіанта показало скорочення термінів у всіх етапах впровадження у виробництво (від проектування до виготовлення готового виробу) в 3-5 разів. Отримані дані досліджень процесу лиття та охолодження, а також експлуатаційних напружень і деформацій на корпус деталі дають можливість підвищити якість готових виробів і знизити кількість вибракуваних деталей. Результатом виконання даного проекту стало впровадження розробок у виробництво на ВАТ «ПААЗ» м Полтава.