РОЗРОБКА ТЕРМІТНОГО ЕЛЕКТРОДНОГО ПОКРИТТЯ ДЛЯ ЗВАРЮВАННЯ СТАЛЕЙ В МОНТАЖНИХ УМОВАХ - Izotova , E. (Машинобудування, 2019)
В статі показано розробка технології створення електрода для зварювання низьковуглецевих і низьколегованих сталей в монтажних умовах, при використанні джерел змінного струму з малою силою струму і напругою холостого ходу 50 В, що забезпечуються за рахунок зміни системи розкислення, шлакової і газової системи захисту металу шва компонентами електродного покриття. Високі зварювально-технологічні властивості електродів дозволяють виконувати зварювання відповідальних конструкцій при використанні джерел живлення з напругою холостого ходу 50 В, а також виконувати монтажні шви у всіх просторових положеннях без утворення дефектів. Використання термітного ефекту дозволяє вдвічі зменшити силу струму.