ВИЗНАЧЕННЯ ЕНЕРГОЕКОНОМІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ СКЛАДАННЯ ПРЕСОВИХ З′ЄДНАНЬ - Reznichenko , N. (Машинобудування, 2019)
В статті розглянуті питання визначення енергоекономічного методу технологічного процесу складання пресових (з натягом) з’єднань. Показано, що енергоємність процесів залежить від геометричних розмірів деталей, структури технологічного процесу та натягу в з’єднанні. Узагальнюючи отримані дані для різних посадок з'єднань зі сталі з полошним валом дозволяють визначити області пріоритетного застосування технологій складання запресовкою або з використанням попереднього нагріву. Рівень енергоспоживання можна максимально зменшити, як за рахунок економічного обладнання, так і за рахунок економічної технології.