ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИВАНТАЖЕННЯ СИПКОГО МАТЕРІАЛУ МАЛОГАБАРИТНИМИ КАМЕРНИМИ ЖИВИЛЬНИКАМИ - Kovalevsky , S.; Zalyshna , G. (Машинобудування, 2019)
В статті розглянуто способи підвищення продуктивності малогабаритного камерного живильника за рахунок інтенсифікації аераційних процесів при переміщенні транспортуючого матеріалу. Запропоновано технічні рішення аераторів, які здатні прискорити процес аерації транспортуючої суміші. Також розглянуто використання принципових конструкцій аераторів та їх сполучення в єдину систему аераційного пристрою. Це дозволить у подальшому дослідженні та удосконаленні транспортування сипких матеріалів вирішувати задачу щодо оптимізації об’єму та форми камери для малогабаритного камерного живильника. Запропоновані конструкції забезпечать можливість збільшення продуктивності малогабаритних камерних живильників та економію енерговитрат на транспортування сипких матеріалів. На основі досліджень встановлено, що загальні витрати стислого повітря для живлення малогабаритного камерного живильника продуктивністю 55-60 т/г складають 30-35 м3/хв. Із загальної кількості витрат стислого повітря на живлення аераційних систем витрачається 10-12 м3/хв. Запропонована конструкція мультисоплового аераційного приладу має цілий ряд особливостей, підвищуючих його ефективність в порівнянні з іншими конструкціями аераційних пристроїв, які відомі в попередніх конструкціях в камерах живильників. Удосконалення та поширення ефективності дії аераційних пристроїв, їх використання в камерних живильниках для інтенсифікації аераційних процесів транспортуючого сипкого матеріалу дозволяє значно підвищити продуктивність малогабаритного камерного живильника та дає можливість зниження енерговитрат на виробництво стислого повітря.