МОДЕЛЮВАННЯ НЕСТАЦІОНАРНОГО ІНДУКЦІЙНОГО НАГРІВУ ДЕТАЛЕЙ ПІД СКЛАДАННЯ У ПРОГРАМІ ELCUT - Romanov, S (Машинобудування, 2019)
У машинобудуванні для нагріву деталей під складання (розбирання) широко застосовуються індукційні нагрівачі з живленням обмотки струмами промислової частоти (50 Гц). Різноманітність геометричних форм і розмірів деталей, що нагріваються, відмінність умов нагріву при зборці і розбиранні, визначають велике число вживаних конструктивних рішень. Крім того, накопичений експериментальний досвід і досвід використання нагрівачів у виробництві дозволяють практично на кожному кроці проектування забезпечити отримання найбільш ефективних технологічних рішень. Вибір рішень, що задовольняють технічним вимогам складально-розбірних робіт (час і температура нагріву) складають мету математичного моделювання нагрівача. У роботі дано порівняльний аналіз найбільш розповсюдженим пакетам інженерного аналізу у яких є можливість моделювання індукційного нагріву. Розглядаються питання застосування пакету ELCUT для моделювання електромагнітних і теплових задач. Наводиться приклад моделювання індукційного нагрівача для нагріву колеса веденого редуктора тепловоза ТУ-4.