Обробка результатів вимірювань якості зразків з безперервно литих заготовок деталей підйомно-транспортного машинобудування - Khoroshilov О; Melnichenko, A; Segal, L (Машинобудування, 2019)
Наведено результати моделювання для встановлення зв’язків між механічними властивостями заготовок і технологічними параметрами процесу безперервного лиття. Моделювання здійснювалося за допомогою принципу найменших квадратів. Встановлено, що на механічні властивості заготовок найбільш істотно впливає поєднання частоти руху заготовок з реверсивним рухом заготовки під час подолання сили тертя спокою. Це дозволяє здійснити вибір технологічних параметрів процесу безперервного лиття для раціонального підвищення механічних властивостей заготовок з мідних сплавів.