ПРОЕКТУВАННЯ ВАЖІЛЬНИХ МЕХАНІЗМІВ В КУРСІ ТММ З ВИКОРИСТАННЯМ ПЕОМ - Sychev , Yu.; Vadimov , E. (Машинобудування, 2019)
У статті наведено виклад оригінальної методики комплексного розрахунку важільного механізму другого класу, наведено програмне забезпечення що включає оригінальні методики, встановлені в середовищі TurboPascal, робочу програму розрахунку механізму розробляє сам користувач, керуючись доданими методичними вказівками, візуалізація роботи програми заснована на використанні графічних засобів середовища TurboPascal, серйозна увага приділяється контролю правильності роботи програми на всіх етапах її розробки, результати роботи програми можна спостерігати на екрані дисплея і роздруковувати на твердому носії, графічні побудови вручну повністю відсутні.