ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ З ВИВЧЕННЯ УСАДКИ СТРУЖКИ Й СИЛИ ТЕРТЯ НА ПЕРЕДНІЙ ПОВЕРХНІ ПРОХІДНОГО РІЗЦЯ ПРИ ТОЧІННІ ЗАГОТОВОК ЗІ СТАЛІ МАРКИ 45 - Kondratyuk , O.; Skorkin , A. (Машинобудування, 2020)
У процесі механічної обробки в залежності від властивостей оброблюваного матеріалу, геометричних параметрів різального інструменту і величини елементів режиму різання можуть утворюватися різні за своїм виглядом стружки. За зовнішнім виглядом і може бути незліченна безліч, яке підрозділяється на три основних види: стружки сколювання, зливні і стружки надлому. Технічне переозброєння машинобудівного виробництва передбачає підвищення продуктивності процесу обробки металів різанням, поліпшення якості обробленої поверхні, оптимальні режими обробки і методів керування процесом різання лезвийним інструментом. Успішне вирішення усіх цих питань пов'язано з подальшим розвитком науки про різання металів. Метою роботи є визначення нормальних і дотичних напружень на передній поверхні різця. Методика виконання роботи включає експериментальне і теоретичне визначення параметрів на різних етапах дослідження.