ПРОЕКТУВАННЯ МЕХАНООБРОБНОГО УСТАТКУВАННЯ - Sychev , Yu. (Машинобудування, 2020)
У статті автор пропонує створювати механообробне устаткування з урахуванням деяких законів механіки, що виключають збурюючі фактори, завдяки чому можна одержати більш ефективну обробку деталі, збільшить продуктивність, забезпечить високий рівень надійності роботи механічних систем устаткування. Основні напрямки по модернізації морально застарілого вітчизняного верстатного парку або створення абсолютно нового верстата зведені до збільшення продуктивності, одержання високої точності виготовлених деталей, переналагоджуваності верстатів, надійності роботи. Аналіз сучасного механообробного устаткування показав, що досягти усіх цих важливих критеріїв в одній робочій одиниці та при подальшому збереженні їх високих початкових параметрів дуже складно.